24 Aralık 2011 Cumartesi

Batman ve Hobbitler

Öncelikle önümüzdeki yıllarda izleyeceğimiz benim için çok önemli iki film var:

The Dark Knight Rises (Kara Şövalye Yükseliyor) - Yönetmen: Christopher Nolan
Gösterim Tarihi: Temmuz 2012

    2005'te Batman Begins (Batman Başlıyor) ve 2008'de The Dark Knight (Kara Şövalye) filmleriyle resmen yeni bir dönem başlatan dahi yönetmen Christopher Nolan, başlattığı üçlemeyi muhteşem bir finalle noktalamak niyetinde. 
    Batman Begins filminde Christopher Nolan bize Batman'in (Christian Bale) doğuşunu kendi yorumuyla gayet akıcı bir şekilde aktarmıştı. 
    The Dark Knight ise serinin zirve yapan filmi idi. Filmdeki kötü adam Joker karakterine muhteşem bir yorum getiren Heath Ledger, sinema tarihinde kendine çok büyük bir yer edindi. Heath Ledger'ın o role hazırlanırken birçok tarihi karakterin ve şarkıcının tavırlarını bir araya getirerek doğaçlama bir şekilde kendi tarzını yarattığını öğrendim. 



    Ne yazık ki Heath Ledger filmin çekimleri bittikten kısa bir süre sonra hayata gözlerini yumdu. Ölüm nedeni ile ilgili bilgiler çok net değil ama bir çok kaynak rolün etkisinden çıkamadığı ve düzelmek için kullandığı ilaçların onu öldürdüğünü söylüyor. Fakat tüm bu iddialar tartışmalı.
    Gelelim asıl konumuza: The Dark Knight Rises (Kara Şövalye Yükseliyor) Filmin çekimleri geçtiğimiz ay sona erdi ve senaryosu sır gibi saklanıyor. Buna rağmen reklamlara başlandı ve geçtiğimiz günlerde filmden ilk resmi fragman yayınlandı:


 Fragmanı biraz incelediğimizde çizgi   romanlardan ve en eski filmlerden bildiğimiz 'Kedi Kadın' rolünde Anne Hathaway görüyoruz. Bunun yanında Inception filminde Eames rolünde izlediğimiz Tom Hardy Batman'in azılı düşmanı Bane olarak geri dönüyor ve Gotham'ı cehenneme çevirmeye yemin ediyor. Tabii Gölgeler Birliği'nin de desteği ile. Ama asıl merak konusu Batman'in geleceği, hatta fragmanın sonundaki küçük bir sahnede Bane'in kırılmış bir Batman maskesini yere attığını görüyoruz. Nolan şimdiden büyük heyecanı yarattı bile. Batman üçlemenin sonunda ölecek mi? Bunu şimdilik sadece film ekibi biliyor. Umarım bu bilgi sızmaz ve serinin büyüsü bozulmaz.


The Hobbit: An Unexpected Journey - Yönetmen: Peter Jackson
Gösterim Tarihi (1. part - Aralık 2012)
    Geçtiğimiz günlerde yönetmen Peter Jackson The Hobbit: An Unexpected Journey filminden ilk fragmanı yayımladı. Film Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin en başını, yani yüzüğün Bilbo Baggins'e nasıl geçtiğini anlatan muhteşem bir hikaye. İki parça halinde çekilmekte olan filmin henüz ilk bölümünün fragmanı yayımlandı. Fragman Amerika'da gösterime giren Adventures of Tintin (Tenten'in Maceraları) filminin 3D versiyonundan önce gösterilmişti. Ben ise birçok insan gibi internetten izleme fırsatı buldum. Bir yüzüklerin efendisi hayranı olarak fragmanı görünce oldukça heyecanlandım. Hala duymayanlar var mı bilmiyorum ama, isterseniz fragmana bir göz atalım:

   


    Peter Jackson yine işi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor ve bize kurduğu büyülü dünyadan küçük bir parça koparıp uzatıyor. Tabii geri çevirmiyoruz fragmanı izliyoruz. Fragmanda kitapta yer alan 12 cüceyi, gri Gandalf'ı ve Bilbo'nun yolculuğunu şöyle ucundan görüyoruz. Finalde ise bizi eski bir dost olan Gollum karşılıyor. Kısacası bizi yine muhteşem bir fantastik maceranın beklediği su götürmez bir gerçek. 


    Çağımızın dahi yönetmenlerinden olan Peter Jackson, ayrıca Facebook'ta kurduğu kendi sayfasında, bu filmin prodüksiyon aşamalarını gösteren videolar da yayımlıyor. İşin teknik kısmını merak edenler için, kameraları ve kullandığı teknolojiyi çok ayrıntılı bir şekilde anlatıyor. Kendisi geçtiğimiz ay gösterime giren Steven Spielberg'ün yönettiği Tenten'in Maceraları (The Adventures of Tintin) filminin yeniden çekilmiş 3D versiyonunda da yapımcılığı üstlenmişti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder